Cuma, Eylül 22, 2006

kaçmak
















Ortaokul ve lise yıllarımın en zevkli anları hep okuldan kaçmak olmuştur. Sabahın köründe hissedersin o duyguyu, "bugün kaçman gerek"tir. Ya bi sözlü, ya yapılmamış bi ödev, ya gıcık bi ders ya da sadece havalardır bahanen, farketmez uzatabilirsin listeyi. Kaçmaya karar verdiğin anda gökyüzü birden aydınlanır, arp sesleri falan duymaya başlarsın gaipten. Hadi aydınlanmadı, Muson yağmuru yağsa (ki yağmaz Antalya'da, kaçıoduk ama o kadar coğrafya bilioz tamam) ahmak ıslatan der, yürürsün. Bigün çocuğum olursa, sırf okuldan kaçmanın tadını alsın diye okula göndericem, valla...

Çocuk dedim de aklam geldi, dünyada sevişmekten sonra en zevkli şeydir okuldan kaçmak. İlk cümlem ile bu bi önceki cümle arasında bi bağlantı kurarsanız ortaokul-lise yıllarımda henüz sevişmemiş olduğum sonucunu rahatlıkla çıkarabilirsiniz biraz zekiyseniz, ama ortalama okuyucu için açıklama gereği duyduk, çizdik karizmayı (aman canım kızlar hep sivilceli ve tombuldu 90'larda, alla allaaa!).

Neyse efenim, kaçmak güzeldir diyoduk. O kadar ki, sağ elimde küçük bi rahatsızlık vardır o yıllardan kalma "kaçış sevdam"ın eseri; devamsızlığın sınıra dayandığı, eve gelen resmi uyarı evraklarının "düzenli posta kutusu kontrolü yöntemi"yle yok edilmesinin kifayetsiz kaldığı ve okul idaresinden "veli"mize bi telefonun an meselesi olduğu durumlarda uyguladığımız "duvara yumruk atarak eli şişirme ve basket oynarken düştüm hocam elim şişti eve gidebilir miyim yöntemi"nin bıraktığı küçük bi arıza işte sözünü ettiğim. Fakaaat müdür yardımcısının "Aman evladım biraz dikkat et, bak hep sakatlıyosun elini, yazık, cık cık..." nasihatına müteakiben yazdığı izin belgesini aldığında ise şişmiş sağ elin artık eskisinden bile sağlıklıdır senin için.

Böyle işte, aradan 1/10 asır (bak o kadar okuldan kaçtık ama matematiğim de fena değil) geçmiş olmasına rağmen burnumda tüter o kaçış anları, iş yerinde de çok sıkıldım bu ara, haala şişiyo mu ki elim duvara yumruk atınca?

9 yorum:

Burcuk dedi ki...

simdi sen "hadi canim" dersin ama biz de cok kaciyorduk okuldan:) okula yakin bir yer vardi, boyle bir sogut agaci altinda da banklar, ooohhh orda oturup muhabbet etmesi gibisi yoktu:)))pufur pufur de eser bir de ohooo:))

siz napardiniz kuzum okuldan kacip? kacmak demissin de napardin yazmamissin,

simdi aldi mi beni bir merak:)

Adsız dedi ki...

"Bigün çocuğum olursa, sırf okuldan kaçmanın tadını alsın diye okula göndericem, valla..."

Benim çocuğum kazık kadar oldu neredeyse, halâ o tadı alabilmiş diil walla. Boşuna mı yaptık ne!

Deadora dedi ki...

lise 1´de yilsonunda 11dersin 9undan kalmistim.. okula gitmisligim toplam 1,5 aydi.. sanirim o da dedikodu amacli ilk zamanlardir, birde 2. dönem ne var ne yok diye gitmisimdir sanirim :) ee anne hemsire olunca bahaneye gerek kalmiyordu.. ama bütün bunlara ragmen yilsonunda annemin hicbir sey dememis olmasi koymustu bana.. lise 2 de devamsizligim 45 gündü.. e huylu huyundan vazgecemiyor canim..

Adsız dedi ki...

en tatlı lise aktivitesidir..tabi doğru zamanda yapılırsa ve bi planınınız varsa..
şimdi aklıma geldide aylin livaleni'nin akıllara zarar bi şarkısı vardi "okulu asardım" die..klibinde tolga savacı vardı..iğrenç bi klipti..heralde milli eğitimin bi parmağı vardı bu işte,öğrencileri bu aktiviteden soğutma adına....

asdfgh dedi ki...

kaçmak güzeldir de, bir gün bunu blogunun üzerinde denemezsin inşallah.
sonra biz sağ elimizle nereye yumruk atacağız, kime "sular kesildi de comment yazamadım"ları yutturmaya çalışacağız?

hayvanatbahcesi dedi ki...

yok yok kaçmam bi yere de, askerde bile şimdikinden çok yazıp çiziyodum, baya rahat yapmışım ben galba askerliği yaa :)

Adsız dedi ki...

bizim okul - ki türkiyenin önde gelen adaolu lisesidir hösese sıralamasında- çingene mahallesinde surlarla çevrili bir okuldu. bir ya da 5 kez kaçmışlıım var. ama esas kaçış budur işte. o mahalleden sağ çıkabilrmek, kale gibi duvarlardan eteinle atlayabilmek.. ya ya..

hayvanatbahcesi dedi ki...

benim okul da türkiyenin önde gelen anadolu lisesidir hösese sıralamasında ama ben serserinin önde gideni oldum ne hikmetse, bi de bütün anadolu liselerini çingene mahallelerinde mi kuruyolar yoksa sen de AAL mezunu musun?

Adsız dedi ki...

evet ben de aal mezunuyum. ehehe!!
yani antalyaa anadolu lisesi!
izmirliyim ama liseyi orda okudum :D
yaaa yaa!