Pazartesi, Ağustos 29, 2005

Şimdi bu kompiter herşeyi bilir mi Spak abi?








Turist ömer:
- Şimdi bu kompiter herşeyi bilir mi Spak abi?
Mr.Spak:
- Evet mister turist..
Turist ömer:
- Müsaade et bi soru da ben sorayım..
yav kompeter, bu haftaki loto sonuçları ne olur be?

İşte Turist Ömer Uzay Yolunda filminde şahit olduğum bu müthiş dialogla başladı bilgisayarlara ilgim. Loto sonuçları konusunda herhangi bir veri alamamam beni biraz hayal kırıklığına uğrattıysa da, bilgisayar teknolojilerinin gelişimini hep saygıyla izledim. Çoğu zaman aklımın almadığı bu gelişmeler bilgisayarlara karşı eziklikle karışık bi bağlılık yarattı bende. Bu eziklikten mi bilmem hani bi bilgisayarı altetme fırsatı verseler elime hiç kaçırmam,atlarım. Kompütere "zzzııtt erenkööy!" diyen, sonunda cazırdayarak bozulmasına sebep olan turist ömer'i hep kıskanmışımdır mesela.

Bugün web'de karşılaştığım bi proje kısmen de olsa bilgisayara "zzzııtt erenkööy!" deme tadında duygular yaşattı bana. Olay şu: abinin biri oturmuş DİNGO diye bi program geliştirmiş, aklınızdan bi obje, alet vs. tutuyosunuz. Dingo size çoktan seçmeli sorular sormaya başlıyo ve bu sorulara verdiğiniz cevaplar sonunda aklınızda tuttuğunuz şeyi tahmin etmeye çalışıyo. Program şu an beta aşamasında olduğundan soyut kavramlar ya da kazık objeleri tahmin edemiyo ama yine de DİNGO'nun başarısı beni şaşırttı. Siz de bilgisayara "zzzııtt erenkööy!"demek istiyosanız aşağıdaki linkten basit bi işlemle projeye üye olup işin zevkli kısmına hoop diye geçebilirsiniz.

"operasyon amplifikatör entegresi"ni tutacam aklımdan, sıkıyosa bul dingo efendiiiii!!!!

http://www.canavarlar.com/dingo/

2 yorum:

Adsız dedi ki...

"klozet" tuttum.. bi ara pisuvar mı diyerek yaklaştı.. şok oldum..ama sonunda saksı diyerek uzaklaştı... en sonunda da pes etti siz kazandınız dedi...
ee benle oyun olmaz tabii...
gene de fikir olarak korkuttu beni..

not: en azından küfretmedi...

hayvanatbahcesi dedi ki...

zaten girişte yazıyo, ehliyet ile nüfus cüzdanı gibi seyleri karıştırıyo sistem.

küfür insani bi güzelliktir, küfredelim ettirelim...